Набагато легший за російський аналог: "Маяк" презентував барабанний гранатомет "Шустер-40"

Завод «Маяк» презентував вітчизняний барабанний гранатомет «Шустер-40». Він призначений для відстрілу 40-мм пострілів уламкових гранат ВОГ-25 або інших аналогічних боєприпасів, зазначають Патріоти України.

Підприємство вже провело заводські випробування поліцейської версії, застосування якої відстріл димових та світлошумових гранат у форм-факторі ВОГ-25.

Презентація поліцейської версії відбувалась для офіцерів по озброєнню Національної гвардії України на території полігону у Нових Петрівцях.

За принципом дії барабанний гранатомет «Шустер-40» схожий на свої аналоги південно-африканський MGL та російський РГ-6.

Гранатомет складається з регульованого прикладу, барабанного блоку стволів, корпусу з віссю та силовою штангою, ударно-спускового механізму з пістолетною рукояткою.

На відміну від російського зразка на «Шустер-40» використовують ряд полімерних деталей, що полегшує вагу гранатомету. «Шустер-40» має фронтальне живлення боєприпасів, барабан розрахований на шість пострілів. Дальність стрільби відповідає штатному підствольному гранатомету ГП-25, прицільні пристрої встановлюються на планку Вівера.

Цивільна авіація у небезпеці: Росія глушить сигнали GPS у районі Балтійського моря, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 10:44

Країна-агресор глушить GPS-сигнали, щоб захистити Калінінград від потенційних атак українських безпілотників. Зазначається, що це регулярна практика, яка становить небезпеку для цивільної авіації. Про це пише Financial Times із посиланням на міністрів ...

"Ще раз дивимося на цю карту": Скабеєва заявила, що Мінськ теж під прицілом ракет ATACMS

вівторок, 30 квітень 2024, 9:58

На тлі повідомлень про передачу ЗСУ американських далекобійних ракет ATACMS росіяни почали лякати білорусів, що під загрозою удару тепер не тільки регіони РФ та низка окупованих нею українських територій, а й навіть Мінськ. Таку версію почала розганяти...