Набір кадрів триває кілька місяців: У Білорусі створюють аналог ПВК "Вагнера" для вторгнення в Україну, - соратник Тихановської

На території Білорусі готують аналог бійців приватного російського збройного формування ПВК "Вагнера" для вторгнення в Україну,, передають Патріоти України.

Йдеться про приватне охоронне підприємство (ЧОП) "ГардСервіс", яке налічує вже більше тисячі осіб. Подробиці про можливу небезпеку та підготовку нових "бійців" розповів представник Об'єднаного перехідного Кабінету Світлани Тихановської з оборони та нацбезпеки Валерій Сахащик, передає DW.

За його словами, персонал компанії активно готують до бойових дій: відповідні тренування вже проходять на кількох білоруських полігонах.

"Я знаю, що офіцери 5-ї бригади спецназу (базується у Мар'їній Гірці Мінської області - ред.) тренують співробітників "ГардСервіс" на своєму полігоні. Крім того, компанія забрала собі базу колишнього центру спеціальної підготовки "Динамо", там також відбуваються активні дії", - сказав він.

Активний набір кадрів для участі в ЧОП триває вже кілька місяців. При цьому кількість учасників "ГардСервіс" останнім часом істотно збільшилася: в основному кадровий склад персоналу розширили за рахунок офіцерів, прапорщиків, сержантів і солдатів, які служили в силах спеціальних операцій і в спецпідрозділах силових відомств Білорусі. Сахащик припускає, що їх загальна кількість може перевищувати тисячу осіб.

На думку представника штабу Тихановської, учасників "ГардСервіс" можуть використовувати як в диверсійно-розвідувальних групах, так і для штурмових завдань, за прикладом ПВК "Вагнера".

"ГардСервіс" - що відомо

Приватне охоронне підприємство "Гард Сервіс" було сформовано в Білорусі в червні 2020 рік на базі приватної компанії "Глобалкастом-менеджмент". Відповідно до особистого указу глави Білорусі Олександра Лукашенка, всі учасники компанії офіційно мають право носити, зберігати та використовувати службову і цивільну зброю, а також інші інструменти для застосування фізичної сили "в порядку, встановленому законом для воєнізованої охорони". Вважається, що подібні пільги компанія отримала невипадково: туди набирають тільки "своїх" на випадок несприятливого політичного сценарію для Лукашенка.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...