Набіулліна назвала це "структурною трансформацією": Боляче Росії почне ставати влітку, - Фурса

Голова центрального банку Росії Ельвіра Набіулліна сказала, що структурна трансформація російської економіки розпочнеться вкінці другого й на початку третього кварталу. Тоді економіка перестане жити на запасах, бо вони вичерпаються. Про це розповів інвестиційний банкір Сергій Фурса, передають Патріоти України.

Він зазначив, що під трансформацією мають на увазі крах економіки. "Вона структурно трансформуватиметься в ізольовану економіку, тому боляче почнеться десь влітку. Але якщо спостерігати зовні, то економічна криза – це дуже повільний процес, але невідворотній. Влітку почнеться глибока економічна криза", – вважає Фурса.

Ще більше тиску на економіку окупантів

За словами інвестиційного банкіра, росіяни восени й взимку відчуватимуть кризу ще більше. Він сказав, що всі прогнози Набіулліної були без нафтового ембарго, а зараз світ додасть ще більше тиску на російську економіку.

"Навіть шестимісячне ембарго на нафту діятиме відразу, бо бізнес відразу почне шукати альтернативні джерела для поповнення нафтових запасів. Проте військовій машині на це байдуже. Це повпливає на економіку, а вже через неї на військову машину", – пояснив Фурса.

Долари досі заходять

Банкір зазначив, що доходи Росії від нафти та газу – це більше ніж 200 мільярдів доларів щороку. Саме це зараз дозволяє тримати фасад стабільності завдяки доларам, які все ще заходять.

"Коли вони перестануть надходити в російську економіку, то в бюджету не буде коштів утримувати навіть умовну стабільність, у яку вони зараз граються", – наголосив Фурса.

Джерело: 24 канал

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...