Таки притиснуть? НАБУ взялося за передачу нафтопроводу з Росії людям Медведчука

Національне антикорупційне бюро України взялося за суддю, через яку нафтопровід з Росії опинився під контролем оточення народного депутата та голови політради партії “Опозиційна платформа -За життя” Віктора Медведчука, передають Патріоти України.

Зокрема НАБУ отримало доступ до оригіналів матеріалів справи щодо визнання права власності на частини нафтопродуктопроводів "Самара-Західний напрямок" та "Грозний-Армавір-Трудова", яку розглядав Господарський суд Рівненської області. Про це свідчить ухвала Солом'янського райсуду Києва.

Відповідні трубопроводи були побудовані за часів Радянського Союзу і перебували у всесоюзній власності. Після проголошення незалежності трубопроводи загальною протяжністю 1 433 км мали перейти у власність держави на підставі правонаступництва.

Однак службові особи компанії "ПрикарпатЗахідтранс", яка є "дочкою" російської акціонерної компанії "Транснафтопродукт", зазначені трубопроводи у власність України не передали.

Станом на 1 листопада 1992 року вартість майна була оцінена на суму понад 8 млн доларів. У 2015 році російський оператор нафтопродуктів "Транснефть" заявив про продаж "ПрикарпатЗахідтрансу".

Власником української фірми вказана швейцарська фірма ITC Industry Trading Company SA німця Анатолія Шефера, який пов'язаний з угрупуванням Віктора Медведчука.

За даними ЗМІ, ITC має десятирічний контракт на поставку дизеля від "Роснафти" на суму до 50 млрд доларів, який не передбачає поставок палива в Україну від когось крім російської держкомпанії Ігоря Сєчіна. Останній є товаришем президента РФ Володимира Путіна.


Вже четверта за рахунком і не остання цьогоріч: Виробник IRIS-T терміново передасть ще одну систему в Україну за кілька тижнів

четвер, 18 квітень 2024, 14:48

Як було заявлено після знищення 11 квітня Трипільської ТЕС, Україні терміново потрібно сім систем класу Patriot або IRIS-T, щоб прикрити основні міста країни. З тих пір Україна отримала наразі одну систему IRIS-T. Гельмут Раух, керівник збройової компа...

У Німеччині затримали двох рочґсійських агентів, які планували теракт, щоб зірвати військову допомогу Україні

четвер, 18 квітень 2024, 14:40

Видання Der Spiegel, посилаючись на свої джерела у генпрокуратурі ФРГ, повідомило, що у Баварії викрили двох російських агентів, які вели спостереження за американськими базами на території Німеччини та планували диверсії на військово-транспортних шлях...