Набуття Україною членства в ЄС не має розтягнутися на десятиліття: В ЄК закликали не зволікати

Україна має якнайшвидше отримати статус кандидата на вступ до Європейського Союзу (ЄС). А процес набуття повноцінного членства України в ЄС має зайняти не десятиліття, а роки. Про це заявила заступниця голови Єврокомісії (ЄК) Віра Юрова в інтерв'ю іспанському виданню El País. Вона нагадала, що рішення щодо статусу кандидата буде винесено вже в п'ятницю, 17 червня, передають Патріоти України.

Юрова підкреслила, що позитивна відповідь ЄС стала б символічним посланням та стимулом для України. Заступниця голови ЄК впевнена: на Україну слід дивитися інакше, ніж на країни, які перебувають у стані миру. "Давайте якнайшвидше дамо їй (Україні. – Ред.) можливість отримати статус кандидата. Це дуже сильне символічне послання та стимул для українського народу", – сказала Юрова.

Вона також уточнила, що пропозиції президент Франції Еммануеля Макрона щодо вступу України до ЄС несуть у собі "посилання похмурого процесу". Якщо прийняти такий формат, набуття Україною членства у союзі може розтягнутися на десятиліття. А цього, за словами Юрової, допустити не можна. Нагадаємо, раніше Макрон запропонував створити новий європейський політичний альянс, який був би відкритий, зокрема, для України. Пізніше у МЗС Франції пояснили: слова Макрона є спробою "підсилити підтримку з метою приєднання" країн, які є кандидатами на вступ.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...