Набирають навіть наркозалежних: У Генштабі розповіли, як РФ намагається знайти "кадри" для війни проти України

Російська окупаційна армія зазнає величезних втрат у війні проти України. При цьому в країні-агресорці компенсують втрати особового складу "найвитонченішими" методами.

Зокрема, військове керівництво РФ продовжує пошук охочих воювати серед ув'язнених, алкоголіків та наркоманів. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ на ранок 14 вересня.

Пошуки "гарматного м'яса" зараз проводять у колоніях Тульської області РФ. Вербувальники обіцяють засудженим зняття судимості в обмін на службу строком на 3 місяці. При цьому для рецидивістів або засуджених за особливо тяжкі злочини термін служби становитиме 6 місяців. Однак навіть з тими, хто погодився воювати, ніякі контракти не підписуються.

Крім того, продовжується набір так званих "резервістів" до складу 3-го армійського корпусу. Серед вже набраного особового складу безліч людей, які мають наркотичну та алкогольну залежність.

Також про проблеми із комплектуванням підрозділів особовим складом свідчить факт проведення примусової "мобілізації" у місті Горлівка. Там місцеві так звані "військовослужбовці" отримали завдання разом із "міліцією" набрати 6 тисяч людей. У місті триває розшук та затримання чоловіків, що, своєю чергою, викликає масове невдоволення місцевих жителів.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...