Начальник Генштабу Чехії закликав свою країну готуватись до війни з Росією

У Чехії не відкидають можливість війни з Росією. Проте наразі вважають такий сценарій не дуже вірогідним. Про це заявив начальник Генштабу армії Чехії Карел Ржека, повідомляє České noviny.

"Війна з Росією не є чимось неймовірним, хоча зараз ми вважаємо, що вона малоймовірна", - сказав Ржека.

За його словами, це може статися через небажану ескалацію або, наприклад, у той момент, коли опонент переконаний у неминучості зіткнення.

"Можливо, буде випадок, коли він скаже: зараз або ніколи", - припустив начальник Генштабу армії Чехії.

Він підкреслив, що Росія вже перейшла на військову економіку і виробництво, а спецслужби все ще занижують оцінки того, як довго вона зможе відновлювати свої бойові сили.

"Росії вдається обходити санкції через Центральну Азію, Кавказ. Росія також використовує ядерні загрози і цілеспрямовано дестабілізує деякі регіони. У довгостроковій перспективі вона прагне підірвати єдність Заходу і поставити під сумнів демократію і державні інститути", - сказав воєначальник

За його словами, уникнути конфлікту шляхом угоди неможливо, спрацює тільки стримування. Росія має реально побачити, що в них є здатність і бажання захистити себе. Ідеться не про якусь декларацію, вони мають побачити, що вона справді безпорадна.

Він попередив, що російська армія в Україні трансформувалася у військову і сильно відрізняється від армії, яка прибула в країну минулого року.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...