Наче кадри із фільма-катастрофи: Жителі ОРДО показали горлівський Чорнобиль (фото)

Жителі непідконтрольної Україні Горлівки в соціальних мережах показали «руде» водоймище в місті, зняте восени 2021 року, повідомляють Патріоти України.

За словами горлівчан, такий колір води — результат того, що майже всі шахти у Горлівці закриті, затоплені, а шахтні води потрапляють до водойм регіону. На затоплених шахтах не працює обладнання водовідливу. Іржава брудна вода потрапляє до річок, озер.
Через забруднену воду водоймища стають рудого кольору. Крім того, забруднені шахтні води потрапляють у ґрунтові води, а звідти до Сіверського Донця, який є джерелом питної води для багатьох населених пунктів регіону.


У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...