Начувайтесь, окупанти! КБ "Луч" достроково передало до ЗСУ першу партію ракет “Вільха”

Державне підприємство “Державне Київське КБ “ЛУЧ”, зі складу ДК “Укроборонпром”, достроково передало партію ракет “Вільха” для Збройних Сил України, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу ДК “Укроборонпром”.

Партія складалась з 28 одиниць виробів “Вільха”, які серійно виготовляються на підприємстві. Окрім КБ “ЛУЧ” у виробництві ракет “Вільха” беруть участь близька 20 підприємств Державного концерну “Укроборонпром”.

Також підприємство продовжує працювати над модернізацією ракетної системи “Вільха-М, яка розроблена у тісній співпраці кластеру високоточної зброї та боєприпасів “Укроборонпрому”.

“Роботи ведуться над покращенням дальності та потужності виробів. Зараз випробування комплексу перебувають на фінальній стадії і ми плануємо налагодити їх серійне виробництво до кінця цього року”, – повідомив генеральний конструктор та генеральний директор ДП “ДЕРЖККБ “ЛУЧ” Олег Петрович Коростельов.

“Вільха” – це високоточні 300мм реактивні боєприпаси, які перебувають на озброєнні підрозділів ракетних військ і артилерії Сухопутних військ ЗСУ. Цей засіб є основою могутності системи вогневого ураження українських артилеристів і стримуючим фактором у вогневому протистоянні з противником.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...