Начувайтесь, окупанти: Україна в рази підсилить радіомовлення на анексований Крим

Не обійшлося без "американського сліду"

У жовтні потужність ефірного мовлення "Радіо Крим.Реалії" на територію Криму збільшиться у 2,5 рази. Сигналом української радіостанції на частоті 648АМ буде охоплено майже весь півострів, зазначають Патріоти України.

Минулого року "Радіо Крим.Реалії" (ГО "Радіо Кримських Громад") отримало підтримку від Посольства США щодо придбання потужного АМ-передавача для ефірного мовлення на територію Криму - з Чонгарської щогли.

Наразі передавач, що має потужність 25 кВт, вже радіостанцією придбаний. Мовник займається оформленням відповідних документів - спочатку в УДЦР, потім - в Національній раді.

Фактичне мовлення радіостанції з нового передавача з Чонгара в напрямку Криму розпочнеться в жовтні.

Нагадую, "Радіо Крим.Реалії" розпочало мовлення на середніх хвилях - на частоті 648АМ - восени минулого року, в Чонгарі. Потужність мовлення становила 10 кВт.

Ефірний сигнал радіостанції окупаційною владою Криму не глушиться. Його можна приймати в більшій частині районів Криму, а також в більшій частині районів Сімферополя.

Новий передавач дозволить збільшити потужність мовлення у 2,5 рази. Завдяки цьому буде збільшена територія - майже весь Крим, також значно поліпшиться якість прийому сигналу української радіостанції.

Розбудова середньохвильового мовлення стало частиною третього етапу розвитку нашою командою (2015-2020) українського мовлення на територію тимчасово окупованого Криму.

Оператором телекомунікацій виступає компанія "Телемережі України".

Вважаю за необхідне відновити на територію Криму середньохвильове мовлення "Українське радіо" - на частоті 549АМ, а також розпочати мовлення військової радіостанції "Армія FM", а також кримськотатарської Meydan FM - на завчасно підготовлених Національною радою АМ-частотах.

Кількість українських радіостанцій у кримському радіоефірі повинна збільшуватися.

Середні хвилі приймаються в Криму практично на приймачах всіх нових автомобілів та будь-якими стаціонарними радіоприймачами. Цей сигнал поширюється в Криму вільно.

І кримчани його приймають, про що свідчать прямі ефіри "Радіо Крим.Реалії".

P.S. Незважаючи на зміну у вересні-березні складу Комісії при МІП, яка, за участі Національної ради та МТОТ, розвивала цей трек всі п'ять попередніх років, заплановані кроки продовжують втілюватися. Перш за все, дякуючи самим мовникам - Александр Янковский.

"Радіо Крим.Реалії" - медіапроєкт, який було створено ГО "Радіо Кримських Громад" під керівництвом кримського журналіста Олександра Янковського, за підтримки проєкту "Радіо Свобода - Крим.Реалії" (Володимир Притула), Міністерства інформаційної політики (Юрій Стець) та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Проєкт стартував у 2015 році у вигляді радіопередачі, що виходила в ефірі Українського радіо. Згодом передача розвинулася у повноцінну радіостанцію.

P.P.S. Окремо дякую Валерію Юрченку, який виступав консультантом нашої команди з питань розвитку середньохвильового мовлення упродовж 2015-2020 років.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...