Над європейськими футбольними функціонерами навис новий скандал: Німецькі ЗМІ досліджують причину поступливості УЄФА тиску Росії за рахунок України

Основною причиною заборони від Європейського футбольного союзу гасла "Героям слава!" на формі збірної України є тиск із боку головного спонсора УЄФА – компанії "Газпром". Німецька таблоїд-газета Bild стверджує, що багатомільйонний контракт, який було підписано лише три тижні тому, дозволяє росіянам диктувати свої умови.

"Контракти не є публічними через угоди про конфіденційність", – сказав представник УЄФА в інтерв'ю Bild. Але інсайдери видання припускають фінансове вливання не менше ніж на 50 мільйонів євро.

Віталій Кличко з новою формою збірної України.

У вівторок Російський футбольний союз (РФС) поскаржився в УЄФА на текст "Слава Україні!" – "Героям слава!", нанесений на формі збірної України. Незабаром після цього УЄФА закликав нашу країну змінити екіпіровку, незважаючи на те, що раніше з нею не було жодних проблем.

Андрій Ярмоленко

На користь цієї теорії грає і той факт, що глава РФС Олександр Дюков, який є генеральним директором російської нафтової компанії "Газпром нафта" (дочірньої компанії "Газпрому"), в квітні був обраний членом виконкому УЄФА.

В Українській асоціації футболу (УАФ) знайшли спосіб залишити на формі напис "Героям слава!", а пресаташе нашої національної команди Олександр Гливинський заявив, що команда Шевченка збирається виступати на Євро-2020 з раніше забороненим слоганом.

У Канаді співробітники посольства прийшли в формі збірної України.
Співробітники канадського посольства.

Нагадаємо, що на груповому етапі крім Нідерландів, українці зіграють з Австрією і Північною Македонією.

Групи Євро-2020.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...