"Над Україною не повинен висіти дамоклів меч": У США висунули вимогу РФ з приводу військових навчань

Переговори між США та Росією завершаться успіхом лише у разі "атмосфери деескалації". Для цього Кремль повинен або пояснити, або зупинити військові навчання поблизу українських кордонів. Як заявила на брифінгу заступник держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд, Росія поки не вдалася до кроків, необхідних для деескалації, зазначають Патріоти України.

"Ці переговори продовжаться, але вони не увінчаються успіхом, якщо ми не зможемо провести їх в атмосфері деескалації. Над Україною не повинен висіти цей дамоклів меч", - сказала Нуланд.

Спікер американського Держдепу Нед Прайс, у свою чергу, додав, що зниження напруженості передбачає, зокрема, "повернення російських військ в казарми", а також "прозорість будь-яких легітимних навчань, що відбуваються на території РФ".

"Навчання має бути або пояснено, або зупинено, щоби вказане важке озброєння повернулося до звичних місць зберігання. Ми прагнемо зробити все можливе, щоби підтримати дипломатичне врегулювання конфлікту на сході України", - підкреслив спікер Держдепу.

Він нагадав, що кілька місяців тому на кордонах України не було ста тисяч російських військовослужбовців, масштабних навчань з бойовою стрільбою і маневрів з важким озброєнням, вертольотами тощо.

"Це підкреслює і підтримує нашу стурбованість, а також той факт, що це робилося і робиться в спробі залякати", — додав Прайс. При цьому, за словами американського чиновника, Україна "продемонструвала прихильність мирному припиненню війни", й США "готові підтримати ці зусилля".

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...