"Надаємо свої навчальні приміщення та інструкторів": Чехія повідомила, скількох українських військових планує навчити цьогоріч

Чеська Республіка розглядає можливість проведення навчань для 4000 українських військових. Про це розповіла міністерка оборони Чеської Республіки Яна Чернохова, пише iDnes.

Очільниця оборонного відомства нагадала, що торік чотири тисячі військових з України пройшли навчання в Чехії, і підтвердила, що така ж кількість затверджена на цей рік.

«Як тільки ми отримуємо інформацію, що зміна сформована, ми надаємо свої навчальні приміщення та інструкторів», – сказала Чернохова та уточнила, що максимальна чисельність «зміни» складає 800 військових.

Водночас вона заявила, що Чехія не планує направляти своїх інструкторів безпосередньо в Україну з огляду на географічну близькість військових полігонів у Лібаві, Оломоуці до сусідньої держави. За словами Чернохової, деякі країни розглядають таку можливість через віддаленість від України.

«Від словацько-українського кордону до нашої Лібави кількасот кілометрів. Тому щодо Чехії я можу сказати, що ми нічого подібного наразі не плануємо і не готуємо», – сказала вона.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...