"Надають розвіддані": ЦРУ таємно допомагає Україні боротися з Путіним, - NYT

Розвідувальне партнерство між Вашингтоном і Києвом є "стрижнем здатності України захищати себе". Як пише The New York Times, понад десять років Сполучені Штати Америки вели таємне розвідувальне партнерство з Україною, яке зараз має вирішальне значення для обох країн у протидії Росії, передають Патріоти України.

Видання розповідає про секретний підземний бункер, побудований замість зруйнованого командного центру через кілька місяців після вторгнення Росії, який є "секретним нервовим центром української армії".

"Групи українських військових відстежують російські супутники-шпигуни та підслуховують розмови між російськими командирами. На одному з екранів червона лінія вказувала на маршрут вибухонебезпечного безпілотника, який проходив через російську протиповітряну оборону від точки в центральній Україні до цілі в російському місті Ростов", - ідеться у матеріалі.

ЗМІ повідомляє, що база майже повністю фінансується і частково обладнана ЦРУ. При цьому зараз на третьому році війни, яка забрала сотні тисяч життів, розвідувальне партнерство між Вашингтоном і Києвом є "стрижнем здатності України захищати себе".

"ЦРУ та інші американські розвідувальні служби надають розвіддані для цілеспрямованих ракетних ударів, відстежують пересування російських військ і допомагають підтримувати шпигунські мережі", - зазначають журналісти.

За їхніми словами, це партнерство не є витвором війни, і Україна "не є єдиним бенефіціаром". "Воно пустило коріння десять років тому, об’єднуючись уривчасто під час трьох дуже різних президентів США, підштовхуваних ключовими особами, які часто йшли на сміливий ризик. Це перетворило Україну, чиї розвідувальні служби довгий час вважалися повністю скомпрометованими Росією, на одного з найважливіших розвідувальних партнерів Вашингтона проти Кремля сьогодні", - йдеться у статті.


Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...