Надання касетних боєприпасів: Салліван розкрив зобов'язання України

Радник президента США Джейк Салліван із національної безпеки описав зобов'язання, які Україна взяла щодо використання касетних боєприпасів, які передаються Києву за рішенням Вашингтона. Про це він розповів на пресконференції під час перельоту до Лондона, пише видання Premium Times, передають Патріоти України.

Салліван зазначив, що міністр оборони України Олексій Резніков раніше підкреслював принципи, яких дотримується Київ щодо використання касетних боєприпасів, і навів два приклади в цьому контексті.

«Перший – вони не будуть використовувати їх на російській території, а тільки на власній території, де мають найбільший стимул до обмеження – обмеження впливу на цивільне населення, тому що саме українські громадяни будуть піддаватися ризику», – сказав він. Також Салліван додав, що українці не використовуватимуть касетні боєприпаси у населених пунктах.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...