"Наддержава" багато втратила: У Росії до атаки ГУР МО України було лише шість боєздатних новітніх винищувачів Су-57

У країни-агресора РФ до атаки 8 червня на озброєнні було лише шість нових винищувачів Су-57, які можуть воювати. Про це 9 червня проінформували в Telegram сили оборони півдня України ЗСУ, передають Патріоти України.

"8 червня ГУР уразило один такий літак. Також РФ має приблизно стільки ж неготових Су-57", – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що найсучасніший російський винищувач може нести ракети Х-69, якими було знищено одну з найбільших в Україні Трипільську ТЕС під Києвом. Також Су-57 можуть нести корегувальні авіабомби КАБ-1500 вагою півтори тонни.

На опублікованій інфографіці йдеться, що РФ використовує Су-57 дуже обережно через невелику кількість у наявності й побоювання втратити можливості для експорту. Окрім того, Росії складно продовжувати їхнє виробництво через санкції.


Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...