"Надягнули пакет на голову й побили": Українець розповів, як із сім'єю втік від окупантів

Житель села Велика Олександрівка Херсонської області Анатолій Фоменко потрапив у полон російських військових, але йому вдалося втекти. Чоловікові довелося перепливати річку, щоб урятувати сім'ю з окупованого населеного пункту, передають Патріоти України.

Наразі він тимчасово проживає в Кам'янці у свого брата. Як розповів Фоменко, він був змушений переселитися, іншого виходу просто не було.

Українець сказав, що коли до його села, Великої Олександрівки, зайшли перші російські окупанти, то вони не знущалися з цивільних, але зупиняли їх на вулицях, перевіряли документи. Також ходили по будинках, щоб дізнатися, скільки населення залишилося."А коли вже зайшли чеченці, буряти, то вони не питали..." – згадав чоловік.

Він два місяці жив під окупацією і дві доби провів у полоні у ворога. Одного дня російські військові злочинці відвезли його до місцевої школи. Там надягнули на голову пакет, побили, а потім почали ставити запитання.

"Забрали, бо хтось із нашого села сказав, що я спілкуюся з нашими солдатами, вояками. Їм потрібна була від мене інформація: де наші, яка техніка в них. То я два дні пробув і втік", – розповів Фоменко.

Перетинати блокпости він не міг, бо російські військові сфотографували його та його машину. "Довелося тікати через річку, перепливати, перевозити сім'ю", – сказав чоловік.

"Залишив машину, роздягнувся, переплив, відірвав човен, потім знову перепливли. Переночували в сусідньому селі. Потім нас знайомий вивіз до першого блокпосту, йшли далі пішки", – пояснив свій шлях на неокуповану територію він.

Українець наголосив: він був змушений тікати, інших варіантів не було. Адже в полоні російські військові його били, ставили на коліна, принижували та знімали на фото та відео.

Фоменко додав, що перші окупанти були погано озброєні, вони не мали бронежилетів. А чеченці й кадировці приїхали вже в повному екіпіруванні. Окупанти, за словами чоловіка, не миряться між собою і не підпорядковуються одне одному.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...