Надія для всього світу: У Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь (відео)

У суботу, 23 квітня, в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов благодатний вогонь. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Ізраїлю, передають Патріоти України.

За словами дипломатів, за день до Великодня в Єрусалимі традиційно відбулася церемонія сходження благодатного вогню, на яку прийшли тисячі вірних. "Храм Гробу Господнього в Єрусалимі сьогодні; тисячі людей прийшли на церемонію Благодатного вогню", - йдеться у повідомленні МЗС Ізраїлю.

В одному з тематичних Facebook-спільнот йдеться про те, що благодатний вогонь з Єрусалиму до Греції прибуде спеціальним бортом Aegean Airlines А320 спеціально для нічної служби. На борту літака також будуть представники дипломатичної пісії, і приліт до Афін очікується о 18:00 за місцевим часом.

Шведський теологічний інститут опублікував відео, як після церемонії сходження благодатного вогню сотні віруючих на вулицях Єрусалиму читають молитви. "Православна церемонія благодатного вогню в Єрусалимі. Світло надії, справедливості та миру. Нехай пошириться воно з Гробу Господнього до всіх куточків світу цього", - йдеться у підписі до відеоролика.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...