"Надія є": Кулеба оцінив, чи з’являться танки Abrams на фронті під час нинішнього контрнаступу


Танки Abrams можуть з'явитись на фронті вже під час нинішнього контрнаступу ЗСУ, однак він не буде останнім. Про це голова МЗС України Дмитро Кулеба розповів у інтерв’ю "Сусільному", передають Патріоти України.

Кулеба відповів на запитання, чи можуть танки Abrams прибути до України задля участі в нинішній кампанії контрнаступу: "Надія є, але не треба мислити лише цим контрнаступом".

Міністр закликав не дивитися на цей контрнаступ як на останній і вирішальний. "Буде стільки контрнаступів, стільки потрібно, щоб вигнати Росію з нашої території. Тому щось приходить прямо зараз – ті ж самі Bradley від США. Щось перебуває в процесі", – повідомив голови МЗС.

Він зауважив, що за всієї поваги до танків Leopard, танки Abrams – набагато складніша конструкція: "Тому працюємо на зараз, але тримаємо в голові, що для можливих наступних кампаній так само знадобляться танки, БТР й інша техніка".

"Якщо ми за цей контрнаступ звільнимо всю Україну – слава Богу, всім подякуємо. Але війна – це така штука, де маєш думати на два-три кроки вперед", – додав Кулеба.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...