Надійної техніки на полі бою стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні.

Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, але їх адаптували до військових операцій в Україні. І вони себе добре зарекомендували на фронті. Про це в інтерв'ю Defense Archives розповів засновник та керівник компанії Роман Шимонов.

Після цього виробника засипали замовленнями оборонні відомства багатьох країн – від самої Канади до Південної Кореї. Аби впоратися із цим попитом, компанія розширює виробничі потужності.

Зараз на головному заводі Roshel в Канаді працюють понад 200 біженців з України. Багато з них прагнуть повернутися в Україну та працювати вже в українському філіалі компанії.

Від початку повномасштабного вторгнення компанія виготовила та поставила в Україну вже понад 1000 броньованих автомобілів Senator. Поставки були профінансовані урядами кількох країн – Канади, США, Німеччини та інших.

Змінили акценти: Окупанти проводять розвідку боєм біля Часового Яру, активізувалися підрозділи "Шторм Z", - Тимочко

неділя, 23 червень 2024, 21:25

Російські війська активізувалися на фронті в Донецькій області, зокрема біля Часово Яру на Краматорському напрямку. У районі міста вони проводять атаки силами підрозділів "Шторм Z". Про це заявив військовослужбовець і голова Ради резервістів Сухопутних...

Китай може захопити Тайвань без жодного пострілу і має для цього кілька варіантів, - аналітики

неділя, 23 червень 2024, 21:12

Китай може захопити Тайвань без жодного пострілу і має для цього кілька варіантів. Про це йдеться в матеріалі вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), передають Патріоти України. Аналітики нагадують, що останніми роками Кита...