Надійшов сигнал: Зараз від Росії слід очікувати спроб максимально підвищити свої "акції" перед великими перемовинами, - Постернак

"Можна із впевненістю констатувати, що почався процес тестування мирного кейсу. Візит держсекретаря США Блінкена в Київ був покликаний отримати згоду Києва на запуск мирного діалогу із Росією та попередній погляд України на можливі компроміси", - про це у Фейсбуці пише політтехолог Олег Постернак.

"Від Путіна з Пекіну також поступив такий сигнал. Причому, дуже символічно, що повномасштабну війну проти України Росія починала після зустрічі Путіна з Сі Цзіньпіном у лютому 2022 р., і публічна готовність до мирного врегулювання артикулюється під час останнього візиту Путіну до Пекіну.

В цьому ключі Бюргенштокський саміт миру, який готується Україною, стане лише проміжним етапом, який має сформувати спільний українсько-західний погляд на вихід з війни та «підтягнути «максимальну кількість країн Глобального Півдня до нього.

А вже потім буде визначений безпосередній формат ймовірних перемовин за участі України, Росії та провідних держав світу.

Тому зараз слід очікувати спроб Росії максимально підвищити свої «акції» перед великими перемовинами. Звідси – природа харківського наступу Росії, перспектива розгортання бойових дій на прикордонні із Сумщиною, чутки про можливий новий наступ росіян.

Кремль хоче максимально покращити свою переговорну позицію, щоб потім обміняти здобуті території в останній період і подати це як компроміс, зберігши раніше набуті. США також намагається продемонструвати свій хід у вигляді натяку на дозвіл використовувати американську зброю для ударів по території Росії", - завершує політтехнолог.

"Я знаю, що вже не молодий...": Байден відповів критикам свого жахливого виступу на дебатах із Трампом

п’ятниця, 28 червень 2024, 23:10

Президент США Джо Байден прокоментував закиди в поганому виступі на передвиборчих дебатах із Дональдом Трампом, частково визнавши критику у свій бік, передають Патріоти України з посиланням на The Guardian. . Під час звернення до прихильників на перед...

Російські демографи вирахували мінімально можливе число загиблих окупантів в Україні на основі офіційної статистики рф

п’ятниця, 28 червень 2024, 22:55

Метод на офіційно зареєстрованій смерті громадян РФ дає змогу вирахувати тих з 200-х, кого МО РФ не стало або не змогло приховати в сили різних обставин. Сюди не входять зниклі безвісті та більшість безрідних одинаків, ЛДНерівців, найманців. У 2023 роц...