Надруковані на 3D-принтері: Російські окупанти скинули з безпілотника бомби на житлові будинки в Зайцевому (фото)

На Донбасі в понеділок, 6 вересня, збройні формування Росії застосували БПЛА в селищі Зайцеве Донецької області, скинувши в житловий район дві саморобні бомби. Всього за добу (станом на 17:00) у зоні ООС противник тричі порушував режим припинення вогню. Вибухові пристрої скинули на північну околицю житлового району рано-вранці, близько 4:20. Один із них не спрацював. Про це повідомляється на Facebook-сторінці Операції Об'єднаних сил, передають Патріоти України.

Постраждалих унаслідок інциденту немає. Обидві бомби були виготовлені за допомогою друку на 3D-принтері, а всередині містилося близько 500 грамів пластичної вибухової речовини. Як уражальні елементи використовувалися спеціально виготовлені "касети" зі сталевими кулями діаметром до 6 мм.

Військові підкреслили, що застосування безпілотників є грубим порушенням додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22.07.2020.

Ці факти було зафіксовано й задокументовано українською стороною СЦКК, а відповідні ноти направлено до СММ ОБСЄ.

Як вказали в ООС, ця інформація стане "черговим свідченням злочинів окупантів на українській землі".

У вечірньому зведенні повідомлялося, що поблизу населеного пункту Зайцеве ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї. Обстріл зі стрілецької зброї російські окупанти провели і в напрямку Невельського. У зведенні також зазначено, що в Донецькій області помітили проліт ворожого безпілотного літального апарата. Він перетнув лінію розмежування.

Бойових втрат серед воїнів Збройних сил України на 17:00 понеділка не було.

Наступ чи провокації? На відстань 150-200 км до кордону з Сумщиною прибуло чотири батальйони чеченців

понеділок, 29 квітень 2024, 10:40

На відстані 150-200 кілометрів від кордону з Сумською областю з'явилися чотири батальйони чеченців, яких завезли з РФ. Збройні сили України готові дати їм відсіч. . Про це повідомив у прямому етері КИЇВ24 Володимир Біцак, командир 3-ї роти 8-го ДФТГ т...

У ворога мінус склад БК й не тільки: Військові відпрацювали дронами по позиції окупантів на півдні (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:53

Сили оборони відпрацювали дронами та гаубицею по ворожій позиції на півдні України. Внаслідок ударів є загиблі серед окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Facebook-сторінку командування Сил спеціальних операцій (ССО) Збройних сил Украї...