"Надто великий ризик": Полковник ЗСУ пояснив, чим загрожуватиме Україні втрата Вугледара

Втрата Вугледара для України - значить втрата можливості ЗСУ впливати засобами артилерійського ураження на ключову логістичну магістраль ворога. Про це повідомив військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017) Владислав Селезньов в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Ворог розуміється на вразливості Керченського мосту, а отже намагається максимально убезпечити логістичні шляхи: і автомобільні, і залізничні, які прямують вздовж Азовського моря. І втрата нами контролю над Вугледаром створить для нас дуже серйозну проблему", - сказав він.

Експерт зауважив, що наразі не йдеться про Запорізький напрямок, хоча там також чимала військова загроза.

"Чомусь у нас постійно залишається за лаштунками Запорізький напрямок, а між тим там перебуває російське угруповання військ, називається воно "Днєпр", його очолює генерал-полковник Михайло Теплінський, здається, найбільш притомний серед російського генералітету офіцер. І там 90 тисяч, як швидко, коли саме і де саме ці сили можуть прийти в рух. Я не став би вести мову про те, що, мовляв, вони ніколи не зрушать з місця, бо останні кілька місяців вони знаходяться в статичному становищі. Бо надто великий ризик того, що ворог у такий спосіб буде намагатися докорінно змінити ситуацію саме на півдні нашої країни", - додав військовий експерт.

Задіяли більше танків і БМП: Окупанти поспішно атакують позиції ЗСУ під Харковом

середа, 18 вересень 2024, 9:58

Російське командування кидає у бої на Харківському напрямку все більшу кількість бронемашин різних типів. Метою ЗС РФ може бути намагання відбити території, які вони втратили завдяки діям 3-ї окремої штурмової бригади (3-тя ОШБр). Крім того, росіяни по...

Така вибухова хвиля? У Тверській області РФ, де палає склад боєприпасів, зафіксували майже 20 землетрусів

середа, 18 вересень 2024, 9:55

У Тверській області Росії після того, як безпілотник влучив у склад боєприпасів, зафіксували 18 землетрусів. Про це повідомляє VolcanoDiscovery, передають Патріоти України. Серія землетрусів розпочалася вже о близько 4-й годині за місцевим часом у ніч ...