Надважка ракета Delta IV Heavy відправилась на орбіту Землі з секретним шпигунським вантажем (відео)

Ракета Delta IV Heavy

Близько півночі з 26 на 27 квітня квітня за київським часом відбувся старт надважкої ракети Delta IV Heavy компанії United Launch Alliance. Ракета має вивести на орбіту секретний вантаж Національного розвідувального управління США.

Що саме ракета везе на орбіту Землі, невідомо, але любителі космосу вважають, що на борту носія 19-тонний розвідувальний супутник KH-11 (18) Kennen компанії Lockheed Martin. Вони також припускають, що цей супутник має оптику, яка дозволяє робити знімки поверхні Землі до 15 сантиметрів на піксель.

Цю ракету називають "палаючою" через особливість її запуску. За декілька секунд до відриву ракети від пускового майданчика для охолодження двигунів в систему подається рідкий водень, який займається. В цей момент з боку здається, що ракета зараз вибухне.

Трансляція запуску ракети триватиме до моменту відстрілювання половинок головного обтікача. Після цього відеотрансляція зупиниться, адже подальший процес польоту ракети засекречений.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...