"Надзвичайно жорстока атака": Під час удару по Харкову та Люботину окупанти випустили одразу 15 ракет

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час удару РФ по Харкову та Люботину Харківської області у четвер, 23 травня, країна-агресорка випустила одразу 15 ракет. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України.

«Надзвичайно жорстока російська атака проти Харкова й Люботина — за попередніми даними, одразу 15 ракет. На жаль, є вбиті та постраждалі. Екстрені служби вже на місцях влучань, і кожному, хто постраждав, буде надана необхідна допомога», — повідомив президент.

Зеленський вважає, що російські окупанти користуються тим, що Україна досі позбавлена достатнього захисту ППО та можливості знищувати пускові установки росіян на території РФ поблизу кордону з Україною.

«І це слабкість — не наша слабкість, а світу, який уже третій рік не наважується поводитися з терористами саме так, як вони на це заслуговують. Терор усюди повинен програвати — у будь-яких умовах, на будь-якому континенті», — написав він, закликавши партнерів бути більш рішучими, ймовірно, маючи на увазі посилення ППО України та дозвіл бити по пускових установках РФ поблизу з українським кордоном.

«І це наш спільний обов’язок — усіх у світі, хто має змогу захищати життя від терору. Україна робить усе, що може. Дякую кожному, хто нам допомагає. Але потрібно більше рішучості. І саме від лідерів світу», — йдеться у повідомленні.

Удар по Харкову та області 23 травня

Удень 23 травня Росія завдала серії масованих ударів по Харкову та містах Золочів і Люботин Харківської області. У Харкові шестеро загиблих, спалахнула велика пожежа після влучання по друкарні книжкового видавництва Vivat.

В G7 підрахували: Стало відомо, скільки наразі РФ має виплатити Україні за завдані збитки

неділя, 16 червень 2024, 8:30

Росія має компенсувати Україні $486 млрд компенсації за завдані збитки. Наразі лідери G7 оцінюють законні шляхи, щоб стягнути з Москви ці гроші. Про це йдеться в комюніке лідерів за підсумками саміту G7 в Італії, передають Патріоти України. «Росія має ...

Росіяни засвітили виробничу лінію новітньої ББМ "Курганец-25": Що відомо про новинку, котра покликана замінити ще радянські зразки в армії недоімперії (фото)

неділя, 16 червень 2024, 8:05

У 2015 році з "Арматою" на параді в Москві показали низку бронетехніки разом з "Курганцем". Відтоді російська армія так і не отримала ані Т-14, ані ББМ у стрій, окрім дослідних партій. . Російські пропагандисти показали виробничі потужності Кургансько...