Нафтобазу в Бєлгороді справді могли атакувати вертольоти ЗСУ, - Conflict Intelligence Team

Засновник Conflict Intelligence Team (CIT) Руслан Левієв заявив, що українські вертольоти цілком могли залетіти в Бєлгород, щоб знищити ресурси російського угруповання, яке атакує міста України. Таку думку він висловив в інтерв’ю на YouTube-каналі “Майкл Накі”, передають Патріоти України.

“Судячи з усього, це дійсно (на фото, – ред.) українські вертольоти. Місцеві чиновники це самі заявляють. І було б дивно, якби російська авіація бомбила об’єкти на території Бєлгорода”, – зазначив Левієв.

На його думку, українські вертольоти пролетіли кордон на низькій висоті, завдали удару і повернулися. Засновник CIT нагадав, що Бєлгород розташований на кордоні з Харківською областю, яка контролюється Україною.

“Тим паче, що вертольоти тих же модифікацій, що і у Росії. Тобто цілком може бути, що в умовах вимкнених передавачів місцева ППО забарилася “свої-не свої”, побоялася збити своїх же”, – вважає Левієв.

Він уточнив, що з території Бєлгородської області в Україну заходили російські окупанти, які потім рухалися на Харків або в обхід на Ізюм та інші населені пункти. Ще з кінця січня там концентрувалися війська, які перекидали з інших регіонів РФ для війни проти України.

“Додайте новину, що Росія робить своєю пріоритетною метою Донбас, а якраз таки заходити в бік Донбасу і атакувати напрямок на Ізюм, Сєвєродонецьк і Лисичанськ з Бєлгорода більш ніж зручно. Так, і нафтобаза могла бути використана як сховище для постачання російського угруповання”, – наголосив засновник CIT.

За словами Левієва, можливий удар Збройних сил України по Бєлгороду може бути застереженням для Росії, яка стягнула в Білорусь цілий ешелон ракетних комплексів “Точка-У”.

У CIT вважають, що ці комплекси можуть бути використані окупантами для участі в бойових діях на Донбасі. Враховуючи, що тактика окупантів – це рівняти з землею українські міста, попри жертви серед мирного населення, такий же сценарій вони можуть спробувати повторити на сході України.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...