"Нафтогаз" обманює українців на десятки мільйонів гривень у нарахуваннях за газ, - ЗМІ

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" обманює своїх клієнтів на десятки мільйонів гривень, нараховуючи у квитанціях за природний газ за травень-липень поточного року набагато більші суми, ніж було реально використано. Про це свідчать масові скарги споживачів у Facebook, передають Патріоти України.

Так, споживачі скаржаться, що у платіжках від оператора ГРМ зафіксовано один обсяг газу, а у платіжках від ГК “Нафтогаз України” нарахування зроблено на більший обсяг.

За даними ГК "Нафтогаз України", у липні 2022 року її контакт-центр опрацював понад 1,19 млн клієнтських дзвінків, 23% яких стосувалися саме нарахувань. З чого можна припустити, що як мінімум 274 тисячі споживачів, які додзвонилися на контакт-центр, були не згодні з сумами в платіжці. При цьому величезна кількість українців не змогла додзвонитися до операторів “Нафтогазу”. Споживачі, яким вдалося зв'язатися з новим постачальником, не змогли отримати відповіді про борги, що раптово з'явилися.

У коментарях під постами розгніваних клієнтів у Facebook ГК "Нафтогаз України" також не змогла пояснити, на підставі яких саме даних здійснювалися нарахування у травні-липні.

Величезні розбіжності у даних про споживання газу пов'язані з тим, що "Нафтогаз" у процесі нарахувань та виставлення рахунків за газ не враховував даних з Інформаційної платформи ТОВ "Оператор газотранспортної системи України", тим самим ігноруючи "Правила постачання природного газу побутовим споживачам".

Судячи з коментарів під постами на сторінці ГК "Нафтогаз України" у Facebook, держкомпанія не може якісно обслуговувати понад 12 мільйонів клієнтів, більшість із яких у неї з'явилася у травні цього року. Замість якісного сервісу "Нафтогаз" роздмухує суми в рахунках споживачів.

Нагадаємо, 29 квітня 2022 року Кабінет Міністрів запровадив механізм спеціальних обов'язків щодо постачання газу населенню, умови якого не зміг виконати жоден великий постачальник в Україні. З 1 травня 2022 року більшість побутових споживачів природного газу було автоматично переведено на постачальника "останньої надії", функції якого виконує ГК "Нафтогаз України".

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...