"Нафтогаз" підтвердив відновлення транзиту російської нафти трубопроводом "Дружба"

Україна відновила транспортування російської нафта по південній ділянці нафтопроводу "Дружба" в напрямку Словаччини та Угорщини. Про це йдеться в заяві "Нафтогазу", передають Патріоти України.

"4 серпня АТ "Укртранснафта" вимушено зупинило транзит російської нафти українською ділянкою магістрального нафтопроводу "Дружба" у зв'язку з несплатою ПАТ "Транснафта" авансового платежу за транспортування нафти", - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що отримали оплату за транзит російської нафти від угорської нафтової компанії MOL і 10 серпня Україна відновила транспортування нафти по українській ділянці нафтопроводу.

При цьому "Укртранснафта" не отримала інформації про оплату транзиту нафти по Чехії. "Укртранснафта не отримала офіційного листа від "Транснафти" про те, що за транзит до Чехії сплатить компанія Mero, яка управляє ділянкою нафтопроводу "Дружба" в цій країні", – повідомили в компанії.

"Вони заточені на класичну війну минулого": Новий командувач ховає залишки Чорноморського флоту, - експерт

середа, 1 травень 2024, 6:30

Російських кораблів немає у Чорному та Азовському морях. Це пов'язано, зокрема, зі зміною командувача Чорноморського флоту РФ. Завдання нового очільника ЧФ Сергія Пінчука - зберегти залишки суден. Про це NV розповів військово-морський експерт Defence E...

Найбільш надійний засіб стримування російської агресії: Польща офіційно попросила США розмістити на своїй території ядерну зброю

середа, 1 травень 2024, 2:35

Польща офіційно запросила розміщення у себе американської ядерної зброї, подавши заявку на участь у програмі Nuclear sharing. Про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Павло Залевський в ефірі польського телебачення у вівторок, 30 квітня.