Нафтові санкції проти Росії знову послабили - агресора вирішили не ізолювати від морських перевезень

У ЄС та Великій Британії послабили санкції проти Росії. Рішення заборонити надавати російським нафтовим танкером страхування могло б повністю ізолювати РФ від ринку морських перевезень, проте від цього кроку відмовилися, передають Патріоти України.

"Європейські уряди знову послабили зусилля щодо стримування торгівлі російською нафтою, відклавши план із закриття Москви від дуже важливого ринку морського страхування Lloyd's of London і дозволивши деякі постачання по всьому світу на тлі побоювання зростання цін на нафту", – повідомляє Financial Times.

Два місяці тому ЄС запровадив у всьому світі заборону на надання морського страхового покриття суднам, які перевозять російську нафту, в очікуванні узгоджених дій із британською владою. Проте Британія має запровадити відповідні обмеження. Участь Великої Британії має вирішальне значення для ефективності будь-якої такої заборони, оскільки Лондон перебуває в центрі морського страхового бізнесу.

Тим часом Брюссель наприкінці липня змінив деякі обмеження у відносинах із державними російськими компаніями, пославшись на міркування міжнародної безпеки життєзабезпечення.

Спільна заборона Британії та ЄС на морське страхування стала б, ймовірно, найповнішим обмеженням на сьогодні для російської нафти, поклавши край доступу до більшої частини світового танкерного флоту для експорту з Москви.

Проте офіційні особи США висловили стурбованість тим, що миттєва міжнародна заборона на морське страхування призведе до збільшення витрат, оскільки сотні тисяч барелів російської нафти та нафтопродуктів зникнуть із ринку.

Європейські та британські офіцери повідомили Monetary Instances in Might, що Велика Британія домовилася з ЄС про узгодження заборони страхування російських нафтових вантажів. Проте нові санкції Британії проти Росії, схвалені парламентом у липні, забороняють пропонувати страхове покриття тільки суднам, що перевозять російську нафту до Великої Британії, і тільки після 31 грудня.

"Немає такої речі, як нинішня заборона Великої Британії на міжнародні постачання російської нафти", – сказав Патрік Девісон, директор з андерайтингу Lloyd's Market Affiliation, бізнес-групи страховиків Lloyd's. Він згадав, що Lloyd's перебуває в тісному контакті з [урядом Британії] "і може працювати з ними над будь-якими майбутніми санкціями, які вони хочуть запровадити".

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...