Нагадала світові про наших Героїв: 16-річна українська спортсменка на турнірі з боксу в Угорщині підняла прапор "Азова"

Українська спортсменка Діана Петренко на міжнародному турнірі з боксу Bornemissza-2022 в Угорщині підняла прапор України з емблемою полку “Азов“. Про це повідомив командир 2-го батальйону “Азова” Дмитро Кухарчук у Telegram, передають Патріоти України.

Діана посіла друге місце на турнірі. Вона розгорнула прапор під час вручення медалей. «У Орбана в цей момент підгоріло, але це не важливо. Азов всюди. Азов по всій Україні. Азов у всьому світі. І це лише початок», – написав Кухарчук.

За його словами, Діана Петренко є вихованкою тренера Сергія Золотаренка у клубі «AmbrosCrossFight» (спортзал у Черкасах, названий на честь «азовця» Сергія Амброса), а також вихованка самого Кухарчука в Нацкорпусі.

На сторінці черкаського «Нацкорпусу» у Twitter повідомляється, що Діана з Черкас. Їй 16 років. Вона вирішила підняти прапор на подяку бійцям «Азова», які до останнього боролися за Маріуполь, а зараз перебувають у російському полоні.

Журналіст Василь Танкевич розповів у Facebok, що організаторам турніру не сподобався вчинок української спортсменки. До Діани двічі підходила одна з організаторів і щось їй говорила. «Але яке це має значення? Діана своїм вчинком все одно спромоглася нагадати світові про українських героїв, які, ми віримо, повернуться додому живими», – додав Танкевич.

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....