Нагадати 14 жовтня, хто тут верховний главком: Зеленський поїхав на фронт та присвоїв нові звання, за стандартами НАТО

Президент Володимир Зеленський розпочав робочу поїздку, у межах якої відвідає позиції українських військових на Луганщині та Донеччині, повідомляють Патріоти України з посиланням на ОП.

В Офісі президента зазначили, що Зеленський побуває на передових позиціях української армії у районі проведення Операції об’єднаних сил.

Крім того, глава держави відвідає Маріуполь, де візьме участь в урочистих заходах з нагоди Дня захисників і захисниць України.

Зеленський приїхав на схід України

Сьогодні ж, 14 жовтня, президент присвоїв нові звання п'ятьом українським офіцерам, серед яких командувач Повітряних сил Микола Олещук.

В День захисників і захисниць України, президент підписав відповідний документ.

Указом присвоєні військові звання бригадного генерала:

- полковнику Володимиру Горбатюку - начальнику штабу - заступнику командувача військ оперативного командування "Захід" Сухопутних військ Збройних Сил України;

- полковнику Сергію Літвінову - командувачу військ оперативного командування "Захід" Сухопутних військ Збройних Сил України;

- полковнику Анатолію Шевченку - заступнику Командувача об'єднаних сил Апарату Головнокомандувача Збройних Сил України.

Також президент присвоїв військове звання коммодора капітану 1 рангу Олексію Доскату - заступнику командувача Військово-Морських сил ЗСУ.

Крім того, окремим указом військове звання генерал-лейтенанта присвоєно генерал-майору Миколі Олещуку - командувачу Повітряних сил ЗСУ.


"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...