Нагадує "Ураган", але більш сучасна: ЗСУ почали нищити окупантів новітньою системою залпового вогню "Буревій" (фото, відео)

Українські захисники почали використовувати на передовій новітню українську реактивну систему залпового вогню "Буревій". Світлини системи на позиціях українських військових опублікували на сторінці 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців у Telegram, передають Патріоти України.

Як зазначається у дописі, це одні з перших кадрів використання української модернізації РСЗВ "Ураган" в польових умовах. До цього ці реактивні системи залпового вогню не були зафіксовані.

Як розповіли в 72 ОМБр, реактивна система оснащена цифровою системою управління вогню, включно із системою обміну інформацією на полі бою.

Про РСЗВ "Буревій"

Як пише Defense Express, ззовні ця система подібна до РСЗВ "Ураган", що "пересаджена" на шасі Tatra T815-7 у колісній формулі 8х8. Утім наш "Буревій" різниться від своего радянського аналога. Зокрема, якщо говорити про "начинку", українська РСЗВ отримала цифрову систему управління вогнем, що дозволяє приймати цілеуказівку від БПЛА.

Ще одна особливість – можливість використовувати реактивні снаряди з підвищеною до 65 км дальністю стрільби, котрі КБ "Південне" розробляло в рамках програми "Тайфун-2".

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...