Нагадує вбивство Максима Шаповала: ФСБ збирала інформацію для замаху на життя глави української розвідки

Співробітники ФСБ Росії зайнялися пошуком інформації щодо керівника Головного розвідувального управління міністерства оборони України Кирила Буданова, що ймовірно пов'язано з можливою підготовкою його вбивства, інформують Патріоти України.

Як повідомили на сайті ГУР Міноборони, фахівці відомства перехопили розмову каналом спецзв'язку між двома співробітниками ФСБ. Вони перебували в Сімферополі і Донецьку відповідно. Російські агенти обговорювали пошук інформації щодо Буданова і передачу її до управління ФСБ РФ, яке спеціалізується на проведенні спеціальних і диверсійних операцій.

Як повідомило журналістам джерело в силових структурах, це управління ФСБ може готувати вбивство. Тому співробітники російської спецслужби збирають інформацію щодо пересування потенційної жертви, місць її перебування, звичок тощо. Це може розтягнутися на кілька місяців.

"З огляду на те, як було організовано і проведено вбивство командира спецрезерву ГУР Міноборони України полковника Максима Шаповала, підготовку чергового замаху на життя керівника української розвідки виключати не варто", – сказало джерело.

ГУР оприлюднило аудіофайл розмови між російськими розвідниками. Співрозмовниками є колишні співробітники кримського Главку СБУ, які зрадили присязі і перейшли на службу до ФСБ РФ.

Йдеться про колишнього начальника відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки ГУ СБУ в АР Крим Олександра Склянко і ексзаступника начальника відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки ГУ СБУ в АР Крим Миколу Черних.

Хоче продемонструвати силу: Путін віддав наказ провести навчання із застосування ядерної зброї

понеділок, 6 травень 2024, 16:30

Очільник Кремля Володимир Путін доручив Генштабу ЗС РФ провести навчання із застосування нестратегічної ядерної зброї. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони країни-агресорки, передають Патріоти України. "За дорученням верховного головноком...

Хочуть влаштувати торг? Сі Цзіньпін у Парижі закликав шукати "хороших шляхів" вирішення "української кризи"

понеділок, 6 травень 2024, 15:26

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що Пекін разом із партнерами нібито шукає "хороші шляхи" для завершення війни в Україні. При цьому повномасштабне вторгнення Росії в Україну він, як і раніше, назвав "українською кризою". Про це Сі Цзіньпін написав у кол...