"Нагадують партизанський загін": Екскомандувач російських ПДВ публічно розкритикував армію Путіна

Колишній командувач Повітряно-десантними військами РФ, а нині депутат Держдуми Володимир Шаманов розкритикував російське Міністерство оборони за забезпечення окупантів неякісним обмундируванням. Про це пише Newsweek з посиланням на російські пропагандистські ЗМІ, передають Патріоти України.

Виступаючи перед парламентарями, генерал-полковник у відставці заявив, що військова форма, яку отримують солдати, "просто не підлягає жодній оцінці" через її вкрай низьку якість. За словами Шаманова, через неналежне екіпірування російська армія дедалі більше скидається на "партизанський загін".

Newsweek зазначає, що публічна критика диктатора Володимира Путіна трапляється рідко, з огляду на те, що в березні 2022 року російський парламент ухвалив закон, що передбачає тюремне ув'язнення терміном до 15 років за умисне поширення "фейкових" новин про армію країни. Кремль використовував закон, щоб розправитися з тими, хто відхиляється від путінської версії війни, і навіть висунув звинувачення та ув'язнив своїх власних військовослужбовців за "дискредитацію" збройних сил країни".

Зазначимо, що Шаманов очолював Повітряно-десантні війська Росії від травня 2009 року до жовтня 2016 року, а після відходу з цієї посади став головою комітету Держдуми з оборони.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...