Нагородили за військові злочини: "Маріупольський м'ясник" Мізінцев отримав високу посаду в міноборони Росії

У Росії відбулися перестановки в керівництві міністерства оборони - тепер відповідати за матеріально-технічне забезпечення російської армії буде генерал-полковник Михайло Мізінцев. Про це повідомляє міноборони Росії, передають Патріоти України.

Генерал Дмитро Булгаков, який раніше обіймав посаду заступника міністра оборони з тилу, "звільнений з посади у зв'язку з переходом на іншу роботу". При цьому, куди саме переходить цей гененрал, не уточнюється.

Як повідомляє РБК, Булгаков обіймав посаду заступника міністра оборони з 2010 року. Він відповідав за організацію матеріально-технічного забезпечення російської армії, зокрема, керував роботою із забезпечення військ озброєнням, військовою технікою.

Також Булгаков відповідав за військові перевезення, експлуатацію будівель військових частин та інше. У його підпорядкуванні знаходилися штаб матеріально-технічного забезпечення збройних сил РФ, департаменти транспортного і ресурсного забезпечення міноборони, головні автобронетанкове і ракетно-артилерійське управління міноборони та інші.

Михайло Мізінцев - що відомо про "маріупольського м'ясника"

Мізінцева називають "улюбленцем Путіна". Раніше він очолював операцію в Сирії.

Навесні 2022 року Мізінцев був призначений відповідальним за блокаду міста Маріуполь Донецької області. Саме він віддавав російським військовим накази скидати бомби на драмтеатр і бомбити пологові будинки міста, де в цей момент перебували мирні жителі. Через жорстоке ставлення до мирних жителів за ним закріпилося прізвисько "м'ясник Маріуполя".

Відомо, що з 2014 року Мізінцев обіймав посаду директора Національного центру управління обороною РФ. У 2017 році він отримав звання генерал-полковника.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...