"Найбільша шкільна сенсація": Джонсон у мемуарах іронічно порівняв Меркель, Макрона і Байдена з книжковими персонажами

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон порівняв лідерів країн Великої сімки (G7) на саміті в Карбіс-Бей 2021 року з персонажами-школярками із серії підліткових романів Мелорі Тауерс авторства Енід Блайтон. Про це повідомило британське видання The Telegraph, яке ознайомилося з частиною тексту нової книги мемуарів Джонсона, передають Патріоти України.

Він порівняв лідерів країн G7 з героїнями книг Мелорі Тауерс — ученицями закритої жіночої школи, які прибули на новий навчальний рік.

«Гостра на язик дівчина, відома своїм „котячим“ почуттям гумору», — так Джонсон назвав тодішнього канцлера ФРН Ангелу Меркель. Джастін Трюдо — «спортивна дівчина, яка наполягає на купанні в Атлантичному океані». Учениця за обміном з Франції, «мініатюрна, ніжна і стурбована тим, що в неї на носі можуть з’явитися веснянки» — Еммануель Макрон.

«Найбільша шкільна сенсація» — нова дівчина, яка приїжджає на «більшій і шикарнішій машині, ніж у всіх інших, із багажем із монограмами і тенісною ракеткою з Harrods (лондонський універмаг і один із найбільших і найвідоміших магазинів світу — ред.)». Так Джонсон назвав президента США Джо Байдена.

Причому той нібито не упустив можливості пофліртувати з Керрі - новоспеченою дружиною Джонсона. «Я бачу, що ми з Борисом обидва одружені на [обраницях] вищого класу. Чому б нам із вами не піти на пляж і не залишити цього хлопця тут?», — нібито сказав Байден, коли його представили дружині Джонсона.

У відповідь на запитання журналіста The Telegraph — що при цьому відчував сам Джонсон — колишній британський прем'єр-міністр був вельми дипломатичним.

«У мене були прекрасні стосунки з Джо Байденом, і я приділив йому багато часу. Я вважаю його справжнім атлантистом і старомодним демократом», — сказав Джонсон. Самого ж себе він порівняв із «директрисою зі сталевим поглядом, міс Грейлінг» з персонажів Мелорі Тауерс.

А що б ви зробили?

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 19:00

Відкриваємо нову рубрику: що нинішня влада робить неправильно – і як би діяв Уряд національної єдності (і порятунку). Часто чуємо це питання, коли критикуємо владу: "А що б зробили ви?". Давайте розберемо на конкретному прикладі. І фронт, і прифронтова...

"Полювання" вдалося: Сили безпілотних систем знищили понтонну переправу ворога на Луганщині (відео)

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 18:51

На Луганському напрямку фронту аеророзвідники Сил безпілотних систем знищили понтонну переправу російських окупантів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що оператори 412-го окремого батальйону безпілотних систем "NEMESIS" знищили понто...