"Найбільша відповідальність - у президента": Зеленський назвав умови своїх зустрічей із олігархами

Президент України Володимир Зеленський розповів, у яких випадках готовий зустрічатися з олігархами. Про це глава держави заявив на брифінгу за результатами зборів фракції "Слуга народу" у Трускавці, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Зокрема, законом про олігархів передбачена адміністративна та дисциплінарна відповідальність за неповідомлення про зустріч з олігархами. Відповідаючи на запитання про те, яка відповідальність у такому випадку передбачена для президента, Зеленський зазначив, що вона є найбільшою.

"У мене найбільша відповідальність, яка є через такі зустрічі. Тому я зацікавлений, щоб вони були публічні. У мене відповідальність політична. Це вдарить по президенту, по Офісу президента, по рейтингу влади й потім по рейтингу партії, тому що рейтинг партії "Слуга народу" дуже сильно залежить від рейтингу президента Зеленського. Тому політична відповідальність - це найпотужніша відповідальність, яка в мене є", - відповів президент.

Зеленський також наголосив, що його зустрічі з представниками великого бізнесу на сто відсотків мають відбуватися в Офісі президента. За словами глави держави, у таких зустрічах він зацікавлений в контексті, наприклад, боротьби з коронавірусом.

"Я буду зацікавлений у зустрічі з великим бізнесом перед тим, як ми точно знатимемо, що Україна буде приймати Олімпіаду. Це треба буде готувати заздалегідь. І не тільки зимову Олімпіаду. Я говорю про інфраструктуру спортивну. Нам не вистачатиме державних коштів, якщо ми хочемо побудувати реально спортивно потужну інфраструктуру і потужний менеджмент", - зазначив президент. За словами Зеленського, інші зустрічі з олігархами його не цікавлять.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...