Найбільший одержувач субсидій: У FT розповіли, що чекає на Україну після вступу до ЄС

Після того як Україна стане членом Євросоюзу, вона може розраховувати на 186 млрд євро субсидій з бюджету блоку. Про це пише видання Financial Times, передають Патріоти України.

Згідно з підрахунками журналістів, розширення ЄС і приєднання до нього нових країн призведе до збільшення бюджету блоку на 256,8 млрд євро. Це становить приблизно 21% зростання порівняно з поточним обсягом.

Журналісти вважають, що Україна, після приєднання до ЄС, стане найбільшим одержувачем субсидій від блоку. Насамперед це торкнеться сфери сільського господарства. У цій сфері Україна потіснить Францію з першого місця.

У матеріалі йдеться, що за сім років Україна може отримати 96,5 млрд євро від Спільної аграрної політики Євросоюзу. Однак, якщо ЄС і погодиться саме на такі виплати, то це призведе до скорочення сільськогосподарських субсидій для інших членів блоку приблизно на 20%.

Також, як повідомляється, в України буде право отримати виплати в розмірі 61 млрд євро з інших фондів Європейського Союзу.

Видання зазначило, що вступ до ЄС — це не тільки шанс України на економічне зростання, а й можливість збільшити свій політичний вплив і розширити внутрішні ринки.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...