"Найбільший прорив ще попереду": Генерал Тарнавський запевнив, що зима не зупинить український наступ

Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський заявив, що зима не зупинить наступ Києва, а найбільший прорив ще попереду, передають Патріоти України.

"Погода може стати серйозною перешкодою під час наступу, але, враховуючи, як ми просуваємося вперед, в основному без техніки, я не думаю, що вона сильно вплине на контрнаступ", - сказав він в інтерв'ю CNN.

Сильні осінні дощі можуть зробити землю сирою і ускладнити пересування важкої техніки, наприклад танків, але Тарнавський каже, що українські сили пересуваються невеликими групами, в основному пішки.

Генерал заявив, що великий прорив України – ще попереду. "Я думаю, це станеться після Токмака. На даний момент вони розраховують на глибину своєї лінії оборони там. Є поєднання невеликих шкідливих груп оборони противника, які в даний час розміщені дуже точно і компетентно. Але дії наших бійців змушують їх повільно відступати, коли вони стикаються з нашими штурмовими загонами. Токмак - це мета-мінімум. Головна мета - дістатися до наших державних кордонів", - сказав він.

Тарнавський також зазначив, що удари по Криму важливі для успіху контрнаступу. "Успіх наступальних операцій полягає не тільки у знищенні противника перед вами, це також у знищенні місць зосередження техніки, особового складу і особливо у знищенні командних центрів. Дезорганізація їх сил шляхом руйнування їх командних центрів на більш високому рівні призводить до безладу на полі бою. Знищений командир - це зруйнована ланка управління, без нього неможливі злагоджені дії. [Удар по штабу Чорноморського флоту Росії] дає нам надію на майбутнє. Я маю на увазі, що у нас є можливості вразити їх не тільки спереду, але і в тилу. А коли розумієш, що ворогові спекотно в тилу, це піднімає бойовий дух наших солдатів", - додав Тарнавський.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...