Найбільший садист був... лікарем? Палич здав ключового ката концтабору "Ізоляція" у окупованому Донецьку (відео)

Палыч сдал ключевого палача концлагеря "Изоляция" в Донецке: "Садист-психопат, работал "доктором""Денис Куликовський, який катував ув'язнених концтабору "Ізоляція" в Донецьку, дав перші свідчення. Майже за п'ять хвилин допиту він назвав імена своїх спільників, розповів про причетність російських спецагентів до знущань з людей та терактів на території, підконтрольній українському уряду, передають Патріоти України.

Колишній в'язень "Палича" журналіст Станіслав Асєєв зазначив, що його кат встиг наговорити років на десять "особливого режиму" та назвав ім'я ще одного ключового ката "Ізоляції". Бранці окупантів знали свого катувальника як "Доктора" або "Дока". "Доктор" – це садист-психопат, який стежив за тим, щоб ув'язнені не померли під час тортур електричним струмом у підвалі (давав нашатир, колов щось) – і одночасно брав участь у тортурах. Тепер ім'я тварини відоме: Симонов Станіслав" , – зазначив Асєєв.

Сам Палич каже, що був в Ізоляції до січня 2018 року. Виконував звичні йому функції – вибивав свідчення з людей. "Моя роль була - витягнути правдиві, скажімо так, свідчення. І надалі при кожному допиті завжди були присутні співробітники ФСБ, МДБ, також я і лікар завжди був, щоб, якщо людині стане погано, він її відкачав. Затримані, які не йшли на співробітництво – до них застосовували тортури”, – розповів кат.

"Док" також катував полонених. Він завжди їздив із валізою медпрепаратів і справді виконував функції медика, працював у підрозділі ЦЗГ (так звана "МДБ ДНР"). Однією з тортур, під час якої Симонов не щадив людей, був так званий "Тапік". Суть полягала в тому, що кабель від телефону прив'язували або до пальців ніг, або до геніталій і били струмом. "Док", як правило, прив'язував провід до інтимних місць. Також затриманих поміщали в одиночну камеру без туалету та не виводили у санвузол, давали лише пляшку. Неважко уявити, як на психіці людей відбивалося подібне звірство. В арсеналі катів було ще одне витончене катування: людину змушували стояти цілодобово, при цьому позбавляючи їжі та пиття, щоб затриманий зламався і дав свідчення.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...