"Найближчі місяці будуть важкими": Прем'єр Польщі дав прогноз, коли закінчиться війна в Україні

"Найближчі місяці будуть важкими": прем'єр Польщі розповів, коли закінчиться війна в Україні

За словами глави польського уряду, Москва хоче поставити Київ навколішки. Росія обстрілює об'єкти громадянської інфраструктури, намагаючись викликати гуманітарну катастрофу в усій Україні, передають Патріоти України.

Як повідомляє Newsweek, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький підтвердив свою підтримку України. Він провів зустріч зі своїми колегами з України та Литви у рамках конференції "Grain from Ukraine", на якій політики обговорили спільні зусилля в умовах вторгнення Росії до України.

Повідомляється, що Моравецький у суботу подвоїв заклики підтримати Україну у відображенні російського вторгнення. Глава польського уряду засудив європейських лідерів за те, що вони "надто пізно" усвідомили, що президент Росії Володимир Путін планував вдертися в Україну.

"Європа надто пізно помітила загрозу з боку Росії, тому сьогодні ми не можемо зволікати з наданням допомоги Україні. Ця війна закінчиться, коли буде відвойовано кожний будинок, кожну школу, кожну лікарню та кожну дорогу", — сказав Моравецький.

Видання пише, що Моравецький був стійким прихильником України протягом усього конфлікту. "Найближчі місяці можуть бути дуже і дуже важкими, адже наближається зима, а росіяни заздалегідь обстрілюють енергетичну інфраструктуру, позбавляючи людей в Україні електрики, тепла та призводячи до гуманітарної катастрофи", — сказав він.

Крім того, Моравецький заявив, як пише його канцелярія у Twitter, що Росії не вдалося знищити Україну у військовому відношенні, вони не змогли перемогти її у фінансовому плані. Він упевнений, що зараз Кремль хоче викликати голод в Африці, щоб спричинити міграційну кризу та тиснути з її допомогою на Європу.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...