Найближчий союзник в ЄС зробив фрау Меркель боляче: Макрон заговорив про шкоду "Північного потоку-2"

Президент Франції Еммануель Макрон заявив у п'ятницю, що він висловлював свої сумніви щодо газопроводу "Північний потік-2" канцлерці Ангелі Меркель. Зокрема французький лідер висловив стурбованість, що російський трубопровід збільшить залежність Європи від поставок російського газуповідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

"Я не думаю, що підхід, який ми повинні мати стосовно Росії, повинен бути наївним. І я не думаю, що він повинен збільшувати нашу залежність від Росії. Це завжди живило мої сумніви щодо проєкту "Північний потік-2". Канцлерка (Ангела Меркель - Ред.) про це знає", - сказав Макрон, відповідаючи на питання журналістів.

Німеччина послідовно наполягає, що "Північний потік-2" є суто економічним проєктом та повинен бути завершений.

Напередодні канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що питання газопроводу "Північний потік-2" і отруєння російського опозиціонера Алексєя Навального не слід пов’язувати і трубопровід має бути добудований. Меркель також нагадала офіційну позицію уряду Німеччини, за якою Берлін вважає екстериторіальними санкції США щодо газопроводу і не приймає їх.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...