"Найближчими тижнями": Генсек НАТО заявив, що Росія спробує захопити Донбас і створити міст до Криму

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія не відмовиться від свого широкомасштабного наступу на Україну, проте найближчими тижнями Москва спробує зосередити свої сили на повному захопленні Донбасу. Про це пише Sky News, передають Патріоти України.

"Те, що ми зараз бачимо, – це жорстокість у масштабах війни, яких ми не бачили в Європі з часів Другої світової. І це надзвичайно серйозно. Це жахливо і, звісно, завдає страждань українському народові. Але це також небезпечно для всіх нас", – заявив Столтенберг.

НАТО бачить характер війни президента РФ Володимира Путіна, його неповагу до верховенства права, міжнародні права, а також його неповагу до основних прав людини, додав генсек Альянсу.

"Тепер ми бачимо значне переміщення російських військ з Києва для перегрупування, переозброєння та постачання, та перемикання їхнього фокусу на схід. Найближчими тижнями чекаємо подальшого російського поштовху на сході та півдні України, щоб спробувати захопити весь Донбас і створити сухопутний міст до окупованого Криму", – розповів Столтенберг.

"Питання для нас і для них в тому": Від Часового Яру залежить доля битви за Донбас, "заруба" буде страшною, - експерт

понеділок, 6 травень 2024, 16:49

Росіяни розуміють, що від контролю над Часовим Яром залежить питання, хто взагалі виграє велику битву за Донбас. Військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі телемарафону зазначив, що цілі росіян у цій війні проти України незмінні - це повна пе...

Хоче продемонструвати силу: Путін віддав наказ провести навчання із застосування ядерної зброї

понеділок, 6 травень 2024, 16:30

Очільник Кремля Володимир Путін доручив Генштабу ЗС РФ провести навчання із застосування нестратегічної ядерної зброї. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони країни-агресорки, передають Патріоти України. "За дорученням верховного головноком...