Найдорожчий приз, здобутий FPV-дроном у російсько-українській війні: Боєць НГУ на Херсонщині знищив пускову установку новітнього ЗРК С-350 "Витязь" (відео)

Простенький БПЛА за $500 знищив ціль вартістю у сотні тисяч разів більше, котра як раз і покликана зупиняти будь-яку загрозу з неба

С-350 - новітній російський ЗРК, який у дуже малій кількості почав надходити до ворожого війська з 2019 року

Українські бійці з 11-ої бригади Національної гвардії України поставили абсолютний рекорд зі знищення російського озброєння FPV-дроном. Завдяки їх майстерності було знищено пускову установку ЗРК С-350 "Витязь"

Відео з успішною атакою виклав волонтер Сергій Стерненко. На ньому зафіксовано підліт до цілі першого дрона, який хоч й втратив сигнал на термінальній ділянці, але влучив у ціль, що зафіксовано вже другим дроном, який зафіксував знищення та був скерований на ще одну ціль поряд.

Масштабна пожежа відкидає припущення, чи міг бути це макет. А те, що ціль була знищена на лівому березі Херсонської області, свідчить про велику дальність удару, бо такі ЗРК не розміщуються у притул до лінії фронту.

Сергій Стерненко пише про вартість пускової С-350 у 135 млн доларів, що робить її найдорожчою знищеною FPV-дроном ціллю, що перевершила попередній рекорд знищення у серпні цього ж року російського ЗРК "Тор", вартістю у десятки мільйонів доларів.

Однак Defense Express у свою чергу додає, що ціна цього ЗРК, а тим паче окремих машин, у публічних джерелах не зустрічається. Справа в тому, що для РФ цей комплекс сам по собі є вкрай новим та малопоширеним. Про передачу першого дивізіонного комплекту було повідомлено у 2019 році, а у 2020 році "Алмаз-Антей" отримав замовлення на три полкові комплекти С-350 "Витязь" зі строком виконання до 2023 року, але далеко не факт, що він був виконаний.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...