Найдорожчий урядовець України: ЗМІ розкопали дві бухгалтерії зарплати міністра внутрішніх справ Авакова

На запит ЗМІ МВС офіційно видало довідку про зарплатню свого очільника, котра вдвічі відрізняється від даних оприлюднених Кабміном.

За грудень 2019-го голова МВС Арсен Аваков отримав "на руки" 76,4 тис. грн - заробітна плата плюс премія. Про це НВ повідомили в МВС, надіславши письмову відповідь на запит редакції, зазначають Патріоти України.

Як випливає з відповіді міністерства, Аваков отримує не тільки оклад (без податків той становить 16 тис. грн на місяць), а й цілу низку надбавок.

Щомісяця очільнику МВС доплачують (ще до податків): за вислугу років (5 280 грн. платили до 6 грудня, а з 7-го підвищили до 5 760 грн); за інтенсивність праці (16 тис. грн); за роботу з документами, що містять держтаємницю, і за виконання функцій держексперта з питань держтаємниці (по 3 200 грн). В цілому виходить 44 160 грн до податків.

При цьому, як уточнили в МВС, існує ще і щомісячна премія, яку схвалює віцепрем'єр - «за особистий внесок в загальний результат роботи».

За грудень Аваков отримав не тільки всі перераховані вище доплати, але й середню з/п за відпустку і за відрядження, а також індексацію. У підсумку "на руки" міністру видали 39 328 грн. Плюс його преміювали ще на 37 тис. грн.

А значить, в цілому Аваков заробив за останній місяць минулого року 76,4 тис. грн.

Раніше прес-служба Кабміну повідомляла, що в грудні зарплата голови МВС склала 186 тис. грн, з яких йому виплатили 150 тис. грн.

Чому цифри, надані Кабміном, сильно відрізняються від інформації МВС, в прес-службі останнього відомства пояснили просто: додаткові виплати можуть проходити не через внутрішню бухгалтерію міністерства.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...