Найдорожчий урядовець України: ЗМІ розкопали дві бухгалтерії зарплати міністра внутрішніх справ Авакова

На запит ЗМІ МВС офіційно видало довідку про зарплатню свого очільника, котра вдвічі відрізняється від даних оприлюднених Кабміном.

За грудень 2019-го голова МВС Арсен Аваков отримав "на руки" 76,4 тис. грн - заробітна плата плюс премія. Про це НВ повідомили в МВС, надіславши письмову відповідь на запит редакції, зазначають Патріоти України.

Як випливає з відповіді міністерства, Аваков отримує не тільки оклад (без податків той становить 16 тис. грн на місяць), а й цілу низку надбавок.

Щомісяця очільнику МВС доплачують (ще до податків): за вислугу років (5 280 грн. платили до 6 грудня, а з 7-го підвищили до 5 760 грн); за інтенсивність праці (16 тис. грн); за роботу з документами, що містять держтаємницю, і за виконання функцій держексперта з питань держтаємниці (по 3 200 грн). В цілому виходить 44 160 грн до податків.

При цьому, як уточнили в МВС, існує ще і щомісячна премія, яку схвалює віцепрем'єр - «за особистий внесок в загальний результат роботи».

За грудень Аваков отримав не тільки всі перераховані вище доплати, але й середню з/п за відпустку і за відрядження, а також індексацію. У підсумку "на руки" міністру видали 39 328 грн. Плюс його преміювали ще на 37 тис. грн.

А значить, в цілому Аваков заробив за останній місяць минулого року 76,4 тис. грн.

Раніше прес-служба Кабміну повідомляла, що в грудні зарплата голови МВС склала 186 тис. грн, з яких йому виплатили 150 тис. грн.

Чому цифри, надані Кабміном, сильно відрізняються від інформації МВС, в прес-службі останнього відомства пояснили просто: додаткові виплати можуть проходити не через внутрішню бухгалтерію міністерства.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...