Наєв розповів, скільки російських військових перебуває зараз на окупованому Донбасі (відео)

В районі ООС спостерігається тенденція до виникнення локальних напружень на окремих напрямках.

Зараз на тимчасово окупованих територіях Донбасу Росія сконцентрувала 28 тисяч своїх кадрових військових (за штатом– понад 35 тисяч). Крім того, частину військ чисельністю до 7 тисяч вона залишила на кордоні з Україною, попри заяви про відведення. Про це сказав командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв під час виступу на форумі "Україна 30. Безпека", передають Патріоти України.

Він наголосив, що загалом країна-агресор намагається підтримувати на сході нестабільність та провокує локальні напруження на окремих напрямках.

Наєв уточнив, що в ОРДЛО Росія продовжує утримувати 1-й та 2-й армійські корпуси, які підпорядковані 8 загальновійськовій армії й Південному військовому округу Збройних сил РФ. Наразі до складу цих окупаційних з'єднань входять 14 бойових бригад/полків та підрозділи забезпечення. На озброєнні у них є мінімум:

  • 307 танків;
  • 834 бойових броньованих машини;
  • 663 артилерійських системи;
  • 191 реактивна система залпового вогню.

Крім того, для підготовки фахівців розвідувальних та спеціальних підрозділів на окуповані території Донецької та Луганської областей прибули військові радники та інструктори ЗС РФ чисельністю до 2 100 осіб.

На додачу для можливого посилення 1 та 2 АК на військових полігонах Ростовської області РФ перебувають з’єднання та військові частини 8 армії Південного ВО. Загалом на "Кузьмінському" та "Кадамовському" стоять 12 батальйонно-тактичних груп та одна тактична група ракетних військ та артилерії загальною чисельністю до 6 800 осіб.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...