"Найгірший кошмар" Росії: Американці випробують новий бомбардувальник-невидимку

ВПС США найближчим часом випробують новий бомбардувальник-невидимку B-21, який створить серйозні проблеми для Росії. Про це пише американський журнал The National Interest, передають Патріоти України.
Дозвуковий B-21 Raider виробництва концерну Northrop Grumman планується прийняти в експлуатацію в 2025 році. Основне його озброєння складуть гіперзвукові ракети, проте літак зможе нести і ядерні боєголовки. Причому основним його завданням буде прихований вихід в район завдання удару в обхід систем протиповітряної оборони (ППО) і їх знищення.
Зазначається, що B-21 завдяки принципово новим технологіям зможе обійти навіть російські ППО C-400 «Тріумф» і комплекс C-500 «Прометей» (ще знаходиться в розробці), які здатні виявляти літаки-невидимки. Експерти The National Interest вже назвали бомбардувальник гіршим кошмаром Росії.
Всі характеристики нового бомбардувальника-невидимки засекречені. Відомо, що під час випробувань літака будуть використовуватися ППО, схожі з російськими та китайськими системами.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...