"Найголовніше - у нас є сировина": Жданов розповів, чи зможе Україна створити власну ядерну зброю

Жданов розповів, чи зможе Україна створити ядерну зброю

У військового експерта Олега Жданова запитали, чи є в України науково-технологічний потенціал для створення ядерного озброєння різного типу - тактичного, стратегічного. У своєму YouTube-каналі він відповів, що є, передають Патріоти України.

"Річ у тому, що від мирного атома до військового всього один крок. У нас є не тільки науково-технічний потенціал, у нас є і виробничий потенціал. Ми можемо самостійно виробляти та збагачувати уран", — говорить Жданов.

При цьому він зазначив, що зі збагаченням у нас є невеликий нюанс - для цього потрібно побудувати збагачувальну фабрику, такі розмови ведуться з 2006-2007 рр.

"Найголовніше - у нас є сировина. І Україна, якщо буде політичне рішення, може стати країною із замкнутим циклом виробництва - від видобутку урану до виробництва ядерного озброєння", — заявив військовий експерт.

Він додав, що при політичному рішенні й за необхідності Україна може в короткі терміни створити власне ядерне озброєння. "Питання доцільності та політичного узгодження залишимо за дужками. У нас є і наукова, і виробнича, і сировинна база", — підсумував Жданов.

Сюжет для "Кварталу-95": Росія оголосила в кримінальний розшук Володимира Зеленського (фотофакти)

субота, 4 травень 2024, 17:27

МВС Росії оголосило в розшук президента України Володимира Зеленського. Про це свідчить відповідна інформація, що з'явилась у базі відомства, повідомляє пропагандистське інформагентство РИА-Новости на своєму Telegram-каналі. . У повідомленні зазначаєт...

Кримінальну статтю уточнювати не схотіли: Росія оголосила Зеленського в розшук

субота, 4 травень 2024, 16:53

Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило президента України Володимира Зеленського в розшук. Про це повідомляють російські пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС та публікують відповідний скріншот з бази МВС РФ, передають Патріоти України. Заз...