"Наїхали на міну, але залишились живі": Захисник України розповів про переваги американського бронетранспортера М113А3

Українські військові високо оцінюють американські бронетранспортери М113А3. Вони розповідають про випадок, коли екіпаж бронетранспортера відбувся контузіями після наїзду на протитанкову міну, передають Патріоти України.

Серед переваг воїни називають також швидкість М113А3 та легкість в управлінні. Розповідь мехніка-водія однієї з таких бронемашин, який воює у лавах однієї з бригад морської піхоти,опублікували на Facebook-сторінці Військово-морських сил Збройних сил України.Механік-водій бронетранспортера М113А3 Андрій запевняє, що задоволений цією американською технікою, зокрема, через швидкість та легкість в управлінні. А також – через броню, яка дозволяє реально зберігати життя.

"Був випадок, коли наїхали на протитанкову міну, екіпаж, звичайно, контузило, але всі залишились живі. Передній каток відірвало, згодом змогли її відтягнути, відремонтували, і зараз вона знову у строю", – розповів Андрій.

У ВМС ЗСУ розповіли, що повномасштабна війна заскочила Андрія вдома, у Бердянську на Запоріжжі. Нині рідне місто воїна тимчасово окуповане.

"У квітні минулого року я зміг вирватися з окупації. Першим же ділом звернувся до військкомату. До цього часу досвіду військової служби не було. За освітою я вчитель української мови, літератури та історії, але через те, що я тривалий час працював далекобійником і маю великий досвід роботи із технікою - взяли механіком-водієм", – розповів захисник.

Він впевнений, що його рідний Бердянськ неодмінно буде звільнено"Не ми до них прийшли, ми у росіян нічого не просили. Не ми їх о п’ятій ранку розбудили ракетними обстрілами. У сучасному світі так не має бути, але якщо ворог прийшов до нас зі зброєю, зброєю ми його і випровадимо", – запевнив Андрій.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...