​Найкраща реклама ефективності українського безпілотника "Лелека-100": Як був ліквідований полковник ЗС РФ Овчаренко, - Бутусов

"Найкраща реклама та визнання подвигу українських військ та ефективності українського безпілотника "Лелека-100". Російські медіа визнали знищення українцями 19 березня заступника начальника інженерних військ всього Західного військового округу ЗС РФ полковника Ніколая Овчаренко. Треба відмітити, що обставини подій в даному випадку відповідають реальності", - пише журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Російські війська намагаються вибити українців з південної частини Ізюму та пробити шлях на Барвенкове. Вузол Ізюм-Барвенкове - це ключ для контролю Донбасу. Для цього противник вже понад тиждень намагається навести понтонну переправу через Сіверський Донець біля селищ Донецьке та Кам'янка південніше Ізюму.
Зараз це напрямок головного удару ЗС РФ на Донбасі. І саме цей напрямок міцно тримають українські воїни попри потужні авіаційні та ракетно-артилерійські удари росіян. Але українці завдають сильні удари у відповідь.
Дійсно, 19 березня російські війська здійснили спробу навести переправу через річку. І українці підняли БПЛА - це був безпілотник "Лелека-100". Саме завдяки цьому наші артилеристи точно скорегували артилерійський вогонь по росіянах та майстерно знищили ціль. Відео ліквідації заступника начальника інженерних військ Західного військового округу та десятків його підлеглих, сподіваюсь, ми зможемо скоро продемонструвати за сприяння авторів цих результативних ударів.
Переправу було зірвано, полковник Овчаренко провалив завдання. Війна показує високі якості деяких зразків сучасної української зброї, яка після перемоги над однією сьомою частиною світу має пробитись на світові ринки та отримати великі інвестиції. А поки що інвестувати треба всім, хто може.
Мій фонд завдяки вашій допомозі вже доклав певні зусилля, щоб сприяти розвитку виробництва "Лелеки", яка показала себе з найкращої сторони на війні (також ми закупили деякі іноземні види безпілотників).
У своєму класі "Лелека" показує дуже високу ефективність та стійкість до перешкод російського РЕБу. В Україні випускаються якісні дрони кількох компаній, і усі вони можуть зайняти свою нішу, адже сучасна армія має забезпечити дронами різних типів усі наші підрозділи. Сучасна війна має стати війною сенсорів та дронів, ми можемо отримати перевагу над РФ, якщо будемо системно розвивати ці високотехнологічні сегменти.
Галузь дронів потребує системних інвестицій та розвитку, Україна у протиборстві з РФ може показати високу конкурентоздатність нашого сучасного озброєння. Я готовий висвітлювати усі відомі мені досягнення усіх наших виробників, на які буде від них згода. А свій рубіж українці продовжують тримати, та продовжують бити окупантів".

Особливий план: Ізраїль запропонував розділити контроль над сектором Гази з низкою арабських країн, - NYT

субота, 4 травень 2024, 21:27

Високопоставлені чиновники офісу прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу непублічно запропонували розділити контроль над територією Гази з альянсом арабських країн, включаючи Єгипет, Саудівську Аравію, ОАЕ та США. Про це повідомляє The New York Ti...

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...